Mamma kokar bäst nässelsoppa!

Nu är mamma hos mig och bakar bröd istället för hos Ester! Igår fick vi nässelsoppa på nyplockade nässlor och nybakadat bröd och kokta kravägg från Lejonbacken. Underbart! Oslagbart! det blir inte lika bra när jag gör det.

Idag ville inte Nova gå till dagis så hon, som var lite snorig och kletig i ögongen, fick vara sjuk idag och vara hemma och mysa och jag hinner jobba mer. (Eftersom jag slipper skjutsa och hämta till dagis. Pierre är minsann på personalresa till Köpenhamn i tre dagar!) Och det är mycket nu. Jag har lyckats sova bättre sedan mamma kom. Och jag lider verkligen av sömnbrist och stress.
Barnen blir nog gladare om de får en snällare mamma och dom uppskattar att mormor är hemma när dom kommer hem från skolan. Dom tränger gärna ihop sig då.

Så sköööönt att mamma är här! Vi ska fira Valborg och grilla och sådant.

Björkviks båthamn kl. 06.50 14 april


Klockan 06.50 14 april på väg till jobbet

Dags att gå till bussen till jobbet efter en skön påsk.
Jag hann både vara hemma lite och åka till vår underbara sommarstuga Lejonbacken utanför Nora. Där badade somliga (Louise, Mirjam och Nova) invid iskanten. Stor sol får stå för denna påsk, mat i trädgården och trevligheter bara. Och så skäggiga påskkäringar och små söta påskgubbar och påskgummor. Haren hade värpt ägg i skogen i år med t.o.m i träd! Bara Nova 4 år tittade uppåt så hon fick första påskägget. Hemma i Björkvik jobbade Pierre med lekt samt sorterade papper! Jag hann väl kratta lite också. Och tyvärr få fästingar!

Men nu är det dags att lämna skärgården och ta bussen och tunnelbanan till Stureplan.

Björkvikstorp - hela gården


RSS 2.0