Spisarna är godkända!


Två födelsedagar avklarade!

December - det är födelsdagsmånaden.
Här var det strikt planering som gällde. Födelsedagsbarnet Louise skulle hinna fira sin 12-årsdag söndagen den 7 december  innan hon skulle på gymnastik kl. 14.00 (en halvtimmes bilresa bort).

Kalaset skulle börja utomhus 11.30 med lite mat bestående av makaroner, köttbullar, rödbetsallad. Och korv som man fick grilla i tipin så där skulle det göras upp eld. Samtidigt skulle Pierre visa upp våra täljstensspisar med full fyr i det nya huset.

Farmor, farfar, moster Veronica och kusinernar tre och snart fem år skulle komma.  David skulle sätta upp julgransbelysning i vår buske vid vägen. Jag skulle koka makaroner och steka köttbullar. Men det gick inte bra. Inte alls. Strömmen gick  - Pierre bytte propp, strömmen gick - Pierre letade sig in under trappan under all bråte för att fixa strömmen i proppskåpet där,  strömmen gick ... osv fem gånger, och jag försökte koka makaronerna under tiden går. Stress ...

Ja naturligtvis. David hade flyttat på plåtskyddet som vi har ovanpå strömbrytarna  utomhus. Plåtskyddet har kanter (inget riktigt skydd) där det samlas regnvatten. Vattnet hade råkat rinna ned i kontakten. Sedan var det bara att koppla ur den del av strömmen som berördes och jag kunde koka färdigt makaronerna. Det tog 45 minuter att koka dom (det skulle tagit 10 min) Men dom blev bra! (Vi fick sedan ha släckt på verandan i fyra dagar tills vi var säkra på att kontakten torkat. )

Kalaset avlöpte sedan fint fast det blev stressigt. Jag skulle hinna sätta ihop en tårta och koka kaffe och duka inomhus. Lena ryckte in och hjälpte till. Vi hann klart till 13.15 och Louise hann öppna paket och få födelsedagssång. Sedan körde jag henne till gymanstiken och hon kom bara 5-10 min försent. Övriga fick sitta kvar och äta tårta.

Kalas 2 var lättare.
Fredagen den 12 december. Åkte farmor, David och Louise och buss och hämtade Nova på dagis och tillbaka till stan. Där gick vi på restaurang i samma hus som farmor bor. Pierre och jag kom från våra jobb direkt dit. Jag hade haft en körig vecka med layout och redigering av tryckmaterial till vår stora årsmötessändning som skulle plockas på måndagen med 15 bilagor. - Så skönt att får slå sig ned på restaurang. Samma uppsättning människor som på söndagen deltog i detta kalas. Sedan hade farmor bakat tårta som vi intog i hennes och farfars lägenhet (en tvåa). Lite tv - sedan hem. David fick en fjärrstyrd värstingbil (med ihopsamlade medel och egna) som går på el som man laddar på bilbatteri  samt en laddare. Så nu får han meka och sköta sin dyrgrip.

Första advent

Louie och jag hittade adventsljusstakarna! En elektrisk i fönstret och en med levande ljus på bordet. Jag läste lite ur bibeln om en tjock tant på en åsna (henne ville Nova se) som skulle få en bäbis. Louise fick rita henne.

Sedan åkte vi till Soife och firade Malte 4 år och där var också mormor!
Alla 3-4 åringarna (flera från Maltes dagis) blev jätteblyga. Så sött. Jag förökste introducera Nova. Det var första gången (och även fler av barnen) var på ett riktigt barnkalas. Det slutade med fiskdam. Sedan gicka alla barn hem utom kusinerna och de lekte än värre - de tre äldre med dator förstås. Det var så trevligt hos Soifie. Vi fick lammstek, potatis i ugn och rödbättor som var gratinerade me god ost. Och smarrig kaka!

hem körde jag några mil fel (igen) varför blir det så?

RSS 2.0