WWF fiskguide

http://www.wwf.se/source.php/1196785/WWFs%20Fickguide.pdf

Ät bara ekologiska vindruvor

I DN skrevs på debatt i dag av Naturskyddsföreningen att 70 procent av eu-vindruvorna innehåller för höga halter av giftiga preparat. I vissa fall var det 900 procent högre resthalt än vad som är tillåtet för barn. Det togs totalt 2497 prover på vindruvor som var avsedda för att ätas färska.

Och drick ekologiskt vin!  Vissa gifter i vin är direkt canserframkallande. Läs  hela artikeln 26 nov.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=856172

Paprikor var också rena giftet. En paprika kunde innehålla upp till 29 olika preparat.

Idag borde vi fira jul

Hela världen var så vacker när jag vaknade och tittade ut genom fönstret. Snötyngda grenar, blåvitt landskap i gryningsljus. Snötäcket var nästan 2 dm. Idag borde vi stanna hemma och åka skidor. Sedan gå in och fira jul framför brasan och dricka glögg.

Igår var det kaus och jag åkte med sommardäck på bilen hem från Gustavsberg och sjukgymasten till mitt skärgårdshemman. Det var spännande - jag krypkörde och körde rakt mot snöflingorna och det gick bra. Fyrhjulsdrift var en hjälp särskilt på sista biten där det låg en decimeter snö på vägen. Jag mötte en fyrhjuling i en backe och chansade och styrde ut på vägkanten som man inte visste var den slutade. Bilen var snäll.

Det var trevligt att ha sjukgymnastik och inte så jobbigt trodde jag. Men på natten fick jag ont i benet så jag hade nog tränat i alla fall. Idag snöar det bara lite och den vackra snön blir nog inte kvar så länge.

Nova är hemma med Pierre. Hon fick inte bli sjukskriven eftersom hon vägrade gapa så läkaren kunde titta i halsen. Fast Novas problem sitter ju mer i de nedre regionerna. Läkaren tyckte att hon var frisk. Hon kanske var lite pigg just då. Men då skulle han se henne när hon verkligen är frisk ... Hon kissade på sig 5 gånger igår. På dagis vill dom inte ha henne så hon får vara hemma. Jag misstänker att Pierre som var rätt sjuk själv och även är lite prydd inte kom ihåg att säga något om hennes urinbesvär. Jag får ringa läkaren i morgon igen för idag hann jag inte förrän telefontiderna var slut. Ingen orkar åka till vårdscentralen igen idag i alla fall. Vi avvaktar en dag. Men det är synd om Nova - hon är så ledsen för det här.

Sjuk Nova

Nova var lite krasslig igår och hostade. Hon avbröt sitt gympapass en kvart för tidigt. Hon var lite risig och hostade en del på kvällen. Jag funderade på om hon behövde vara hemma.

Kl. 05.00 kissade hon i sängen. Det har hon inte gjort det senaste året.. Hon fick vara hemma. Hon sov till halvnio - rekord.

Jag fick tvätta hennes madrass.  Jag sorterade strumpor och kläder. Jag var ovanligt tålmodig liksom Nova som var ovanligt lugn och hjälpte även till. Jag tyckte inte hon var så sjuk fast hon hostade och var lite snorig. Fast aptiten var dålig. Framåt kvällen blev hon plötsligt sämre. Hade 39.4. Nu ska jag gå och titta till henne. Undrar om jag behöver åka till doktorn med urinprov eller om hon bara är förskyld. Svårt att veta ibland vad man ska göra. Jag får lov att ställa in mitt första sjukgymnastbesök i morgon. Pierre är ansvartig för idrottshögskolans utsällning på en stor mässa i morgon. Mässan börjar i morgon. Idag var det riktigt höstrusk - jag eldade inne hela dagen. Det var nog inte så kallt men när det blåser mycket blir det kallt i huset.
 
På morgonen var Lousie jättearg på mig sedan igår då det var katastrof och Louise hade dataförbud. Jag hoppade ur den varma sängen och gick ut i regnet oc hletade mjukisbyxor i uthuset i tvättstuganxor i uthuset  åt henne. Fast sedan var dom inne där hon lagt dem. Jag tyckte väl att hon kunde packa gympakläder och annat kvällen innan.

Idag blev jag inte osams med mina barn. Jag hämtade dem vid respektive buss två olika tider så de slapp gå i ruskregnet. Sedan gjorde jag choklad gjord på grädde och kakao till Lousie och servade värre och hon blev bara lite sur på mig en gång. Måste nog säga att det gick bra. Hon fick spela dator när hon gjort läxor.


Laga mat på vedspis till vänster och laga pizza i lilla ungen till höger


Finsk täljstensspiss som värmer i 2 dagar


Till jul blir det pizza!

Nu står vår fina finska pizzaugn på plats! Fast kanske jag hellre bakar tunnbröd ... Till jul kan vi äta pizza säger jag till Nova. Fast det var nog dumt sagt. Nova ser moloken ut. Vad är det Nova? Är du inte glad åt den fina spisen?
Nova nickar och undrar: - När blir det jul?

Utkast: Så då ...

Så då har man opererat knät.  Finputsat lite trasiga ledband. Ingen miniskelskada.
Jag har varit hemma några dagar och haft ont. Börjar bli bättre men känner mig handikappad.

Det var spännande att se hur knät såg ut inuti. Men bedöviningssprutorna var flera decimeter långa och gjorde svinont. Det var en glad och possitiv spänning på den lilla operationsavdelningen och alla hjälptes åt vare sig de var läkare eller sköterskor verkade det som. Jag fick komma in före utsatt tid. Dom var snabba och effektiva och kunde ta långlunch (utan att slarva). Nästan som det var fest när dom skulle operera. Det kändes inte alls så positivt när jag var där på undersökning. Då var min doktor mest trött. Den här gången såg han 10 år yngre ut. Han satt och laddade en stund ensam innan han skulle operera mig. Det verkade serisöst tyckte jag.

Vår skostensmakare har kommit tillbaka efterhöstlovet. Halva skorsten är klar och nu håller han på att mura/sätta ihop den stora spisen. Den med pizzaugn. Han verkar också mycket seriös och pratar inte bort tiden. Han är också en god far som vill åka hem till sina två små döttrar och ta del av deras liv. Dom håller på att upptäcka bokstäver och ord - 4 och 5 år är dom.

Jag gillar seriösa människor. Själv känner jag mig mindre seriös just nu. Måste fundera över det. Vad håller jag på med egentligen?

RSS 2.0