Ät bara ekologiska vindruvor

I DN skrevs på debatt i dag av Naturskyddsföreningen att 70 procent av eu-vindruvorna innehåller för höga halter av giftiga preparat. I vissa fall var det 900 procent högre resthalt än vad som är tillåtet för barn. Det togs totalt 2497 prover på vindruvor som var avsedda för att ätas färska.

Och drick ekologiskt vin!  Vissa gifter i vin är direkt canserframkallande. Läs  hela artikeln 26 nov.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=856172

Paprikor var också rena giftet. En paprika kunde innehålla upp till 29 olika preparat.

Kommentarer
Postat av: Ester

jag tror egentligen inte att det är så farligt för mig att köpa giftodlad mat, men det blir mer och mer så att jag hellre avstår om jag inte får tag på ekologiskt.

2008-11-26 @ 21:02:35
Postat av: Sofie

Tur att EU-kommissionen går in och räddar oss från dessa giftiga druvor då, när livsmedelsverket verkar tycka att det inte behövs.

2008-11-26 @ 23:34:58
Postat av: Karin

Mmm. (till Sofie)

(till Ester)Ja om man äter giftodlad mat gäller det ju att gifterna hunnit gå ur födan innan man ger det till sina barn. Jag reagerar i bland - inte så ofta - men det händer på vindruvor. Att det kliar på tungan och i halsen. Jag är inte allergisk i normala fall. Jag man ska nog handla mer efter årstid och svenskt. Vissa länder åker ju oftare dit på gift i grönsaker och frukt, liksom salmonella ... Jag väljer att använda de varor som det är giftlarm på vid sällsynta tillfällen. Mest för mina barns skull eftersom barn är känsligare och jag redan fått alla barn jag ska ha. Men i höst har vi nog ätit en del giftiga vindruvor. Ibland slappnar man ju av lite och tänker "att det är nog inte så farligt". Bra att bli påmind.

Gå gärna in på min länk till wwf om vilka fiskar vi bör äta och inte. Man kan ju i alla fall känna till det.

2008-11-27 @ 10:10:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0